Moin, Moin, und een wunnerschöne goode Dag

Dat is fein, dat se unsere Siet funnen hebbt. Wi, de Familie Sierck (Jörn, Gunda, Hauke, Arne un Malte) begröt se recht hartlich ut een vun unsen Kornkuppeln.

Meieri Geestfrisch

In de Sommer 2008 hebbt wi uns de Frog stellt, wie wi unse Hoff för unse Kinner nahaltig interessant maken kött, ohne dat wi de allgemeine Wachstumszwang nageben möt. So keem Jörn de Idee, in de Melkvemarktung intostiegen.

Na dem wie denn einige Wuchen „schwanger“ weern mit de Gedanke, keem de Entschluss, dat dat god to uns, unse Hoff und den Region passen deit.

2009 wor dann kräftig plant und in een ole Gebüde een nüe Hofmeieri but. Dezember 2009 wer dat dann sowiet, dat wi vun dat toständige Veterinäramt de offizielle Erlaubnis, as indrogenen EU_Meieri Melk und Melkprodukte to maken und in Rahmen vun de Direktvertrieb und Lieferservice, to verdrieben. De Anfang moke de Melk. Int Lop funt erste Johr, keemen dann Joghurt, Quaak/Frischkees, Dickmelk und Molke dorto. In de Februar 2011 erfüllte sick dann de Wunsch vun Jörn, een poor vun sein Ossen in Form vun Fleischpakete ock öber de Lieferservice direkt to vemarkten.

Und nu kümmt dat Iis

Gunda har mol een Drohm, dat se in ehr Meieri Iis moken deit. De Plonungen dorför, fungen an in de Mai 2011 und sind bis Oktober dann recht gau umsett worn. Nadem de Besök in een Iisfachschool und een sehr interessante Probierphase vun een viertel Johr, stünnen de ersten eegenen Rezepte fast und wi kunnten dann to Wiehnachten 2011 unse Kunden de ersten Iissorten untlebern. To de Tietpunkt weern dat noch nicht ganz so veele Sorten, mit de tied ist dorut een ganz beachtliche Palette an richtig fein schmeckende Iiskreationen entstahn, de se sick genüßlich op de Tung zergahn laten könt.

Eis - frisch aus der Maschine